Selecteer een pagina

Cothen

Cothen is met zijn ligging aan de Kromme Rijn prachtig gelegen nabij plaatsen als Utrecht en Wijk bij Duurstede. Sfeervolle historische gebouwen, landgoederen en natuur vertellen u de rijke historie van het dorp.

De Kromme Rijn heeft haar stempel gedrukt op het verleden. In de negentiende eeuw vormde het water de belangrijkste verbinding met de buitenwereld. Krommerijnsche schuiten zorgden voor het vrachtvervoer naar Utrecht. Tegenwoordig kunt u heerlijk ontspannen en recreëren aan of op de Kromme Rijn. Ook zijn er voor liefhebbers in de groene omgeving van Cothen uitgebreide fiets- en wandeltochten.

Cothen heeft landelijk gezien een centrale ligging net boven de grote rivieren. Het is gelegen in de gemeente Wijk bij Duurstede. Binnen enkele minuten staat u in de stad Wijk bij Duurstede. In het centrum van Houten en de binnenstad van Utrecht bent u in resp. een kwartier en een klein half uur. Basisscholen liggen op loopafstand en er zijn diverse winkelvoorzieningen. Daarnaast kenmerkt het dorp zich door een actief verenigingsleven.

Locatie

Het uitbreidingsgebied ‘De Kamp’ is gelegen in het noordwesten van Cothen aan het Kromme Rijngebied. Langs de Kromme Rijn aan het plangebied ligt het ‘Kersenpaadje’. Dit paadje is de grens van de kern Cothen en het Kromme Rijnlandschap. Aan de andere zijden grenst het plangebied De Kamp aan de straat de Rijnweide en de woningen aan de Hinkerstraat en de Willem Alexanderweg.

Door het verwijden van de centrale ruimtes richting het Kersenpaadje worden de openbare ruimtes in de uitbreiding en het Kromme Rijngebied met elkaar verweven. De centrale ruimte in het plan bestaat uit een groene waaier. De woningen zijn losjes langs deze ruimte gesitueerd. De architectuurstijl van de woningen zorgt voor een informeel karakter van de wijk.

De mens staat centraal in het plan, maar het milieu krijgt alle aandacht. De één kan immers niet zonder de ander. Bomen, groenperken en waterpartijen geven de buurt een natuurlijk aanzien. In de groene ruimte is een nieuwe speelplek gecreëerd. Kinderen hebben hierdoor volop ruimte om te spelen.

De twee twee-onder-één-kapwoningen van De Gaarden zijn gelegen aan de Bloemenwaard. Deze woningen hebben de mogelijkheid tot parkeren op eigen terrein. Aan de Bloemenwaard is er ook een parkeervoorziening aanwezig. De andere 12 woningen zijn gelegen op de hoek van de Hinkerstraat met de Bloemenwaard. Aan de straat- en achterzijde van deze woningen zijn er diverse mogelijkheden voor parkeren.

Centraal gelegen in Nederland

Afstanden tot voorzieningen
Binnenstad Utrecht
25 min auto

Binnenstad Wijk bij Duurstede
8 min auto | 15 min fiets

Busverbinding (o.a. richting Utrecht)
3 min fiets | 10 min lopen

Supermarkt
2 min fiets | 8 min lopen

Basisschool
2 min fiets | 7 min lopen

Sportfaciliteiten
2 min fiets | 7 min lopen